lördag 7 oktober 2017

guldpennan

Hen blev faktiskt lycklig av att få köpa en ny ballografpenna. Den är ljusblå med gulddetaljer och den ger lite guldkant på vardagen så hen får det direkt på morgonen. Tänk att en penna kan göra en hel dag bättre bara av att existera.

(bokstaven B - bara, besviken, bättre, ballograf, beröm)

fredag 6 oktober 2017

noterat

Nu stod hon där igen, tog en paus och andades djupt. Det är så skönt att komma ut med stavarna tidigt på morgonen, tänkte hon när hon svepte med blicken över den välbekanta utsikten. Då såg hon ett speciellt moln, det lös med stor kraft, som om det fanns en lampa bakom. A-ha kan det vara det som är de omtalade nattlysande molnen? Ja det är ju en klar gryning. Vackert, och äntligen fick jag se ett själv.

torsdag 5 oktober 2017

gömma

Samlingen i hörnet var det enda som avslöjade
att här brukar man sopa allt under mattan
/aw

måndag 2 oktober 2017

- - - hårt - - -

Det var ett hårt slag mot hans hjärta och ego, men det senare ville han inte kännas vid. Han hade nog anat det hela tiden. Hon var för bra för att vara sann, i en helt annan klass för honom. Hon var överlägsen honom i att vara rättrådig, öppen för andras åsikter och snäll, det var nog det som skavde mest. Som om det provocerade, så snäll mot alla. Han tog inte uppbrottet bra, det var beviset som han väntat på. Detta kunde inte hålla.
Han släppte sina hämningar, lät handling ta över och undvek att tänka. Det var inte förvånande att han spanade efter henne överallt han gick. Inte heller att han gick till hennes hus och följde efter henne på spårvagnen ibland. Det blev ett inre behov. Logiska tankar var som bortblåsta. Tills slut kunde han inte tygla sig efter en kväll på puben.
Han traskade helt sonika till hennes lägenhet, bultade på den franska balkongen och skrek hennes namn. Det dröjde och han skrek igen "Jag vet att du är hemma" Hon öppnade fönstret och hyssjade honom, så förnedrande. Hon sa att hon hade besök. Haha jag visste väl vad det betydde. Jag höjde rösten "Jag struntar i vem du knullar med!" Efter en stund gick hon med att på att prata, i trapphuset. Han minns inte vad som sas. Det var bara så skönt att få se henne i ögonen igen. Dagen efter var det lika tomt inombords och ibland kändes det lättare att följa efter henne en stund, så det kunde han inte sluta med.
Slutet var ett faktum när hon skickade ett flyttkort, hon skrev bara att hon hade flyttat till en annan stad.

söndag 1 oktober 2017

skrivpuff 1 okt

Utanför fönstret var allt bara mörker.
Men mörker kan bara existera där det finns ljus.